Kommande i kårkalendern

No events found

 

Välkommen till Sollentuna Södra Scoutkår!

Sollentuna Södra Scoutkår är en av landets största scoutkårer. Vi bedriver scouting och segling genom äventyr och ledarskap för barn, unga och vuxna. Vårat hus Holken ligger i Tegelhagen i södra Sollentuna.

Hej alla KLURiga!

Oktobersolen lyser på färgglada träd, seglingssäsongen är avslutad och Holken sjuder verkligen av liv om kvällarna. Vår nya kårstyrelse har haft sitt första möte i Holken, och bland annat pratat om det här:

* Möte inför Birkas Distriktsstämma
* Ansökan om kårens stipendier
* Förtjänstmärken
* Julavslutning
* Midvinterblot

Läs mer

Nu är det bara en vecka kvar till höstlovet, expeditionen kommer att vara stängd v 44 men den 6 november är Mona tillbaka igen. Önskar er en riktigt härlig dag i höstsolen!

Hälsningar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Möte inför Birkas Distriktsstämma 25/10 kl 19.00
Vi träffas och tittar igenom handlingarna inför distriktsstämman tillsammans. Alla som är intresserade är välkomna till Ledarrummet i Holken.

Ansökan om kårens stipendier
Det börjar bli dags att söka kårens stipendier, och senast den 23/11 kl 18.00 vill vi ha Din ansökan/nominering i form av ett mail till .

Utmanarstipendiet: Kåren har möjlighet att dela ut ett antal stipendier för att uppmuntra utmanare som gjort som gjort något ”lite extra” för kåren eller bland sina utmanarkompisar! Stipendiet är på 4 000 kr och täcker största delen av en Blå Hajk eller Biscaya-upplevelse.
Man kan ansöka om stipendiet själv, eller nominera någon som man tycker har gjort sig förtjänt av det!

Regler för stipendium till Jan Haglunds minne: Kåren har möjlighet att årligen dela ut 1–3 stipendier á 5 000kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten.
Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas. Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier.
Man kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.

Förtjänstmärken
I samband med julavslutningen delar vi ut Förtjänstmärken till ledare och funktionärer som varit aktiva 5, 10, 15 eller 25 år. Vi försöker hålla koll med hjälp av SMED, men det är lätt att missa någon/ något år... Vet du att det är dags, eller saknar du ett märke som du inte haft möjlighet att ta emot de senaste åren så skicka ett mail till så att vi inte glömmer bort dig!

Julavslutning
Tisdag 5 december kl 18.30 i Silverdals Kapell samlas vi till terminsavslutning för hela kåren.
Tisdagsledarna ansvarar och inbjudan kommer...

Midvinterblot
Kårens planeringshelg 12-14 januari rekommenderas varmt! Här får du tillfälle att få lära känna fler i kåren, samt lära dig mer om kåren och scouting, samt planera vårens program. Det är också ett ypperligt tillfälle att UPPLEVA scouting för egen del!
Vi åker gemensam buss från Holken fredag kväll, och kommer tillbaka söndag eftermiddag. Helgen tillbringas på Gilwell - scouters land - vid Båvens strand.
Mer information kommer, men vik helgen redan nu - du kommer inte ångra dig!