Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!
(Kårfunktionärer, Ledare, Utmanar- och Roverscouter)

Lite extra välkomna till "Ugglan Hoar" - som är kårens info-mejl varje månad - säger vi till alla våra nya ledare för Bävrar, Spårare och Upptäckare. Välkomna i ledargänget!

Nu är sommarlovet i Holken nära, seglarskolans andra vecka är i full gång! Snart drar Spårare och Upptäckare iväg till Kopparbo på sin "Hundraårs-resa" och i slutet av sommaren blir det Nationell Jamboree i Skåne för Äventyrare och Utmanare.

Vi passar på och säger ett stort TACK ❤ till alla kårens ledare och funktionärer! Ni är fantastiska som ställer upp i vått och torrt, och gör så himla bra aktiviteter för våra scouter! Utan er blev det inget...

Nu hoppas vi på en sommar med mycket sol och bad och spännande upplevelser - och inte så väldigt många myggor! Innan man vet ordet av är det sedan dags för en ny härlig scouttermin, och här nedan hittar ni ett par datum att lägga in i kalendern redan nu! (Och en liten beskrivning av vad de innebär...)

  • Sommaruppehåll i Holken
  • Uppdatering av våra avdelningar i medlemsregistret SMED
  • Sjöledardag lö 20 augusti
  • 100-årsmiddag lö 20 augusti
  • Planeringsdag sö 21 augusti
  • Preliminärt Terminsprogram för hösten
  • Inbjudan till Eurosea 15, ett möte för alla sjöscouter i Europa.

TACK för i år, och en riktigt skön sommar ? önskar vi er alla, från "Patrull Ugglan" (Kårstyrelsen) genom Mona

Sommaruppehåll i Holken
Nu tar vi snart sommarlov i Holken, kårstyrelsen kommer titta till vår Holken då och då, men du som passerar på promenad får jättegärna ta ett varv runt huset och se att allt är lugnt! På dörren finns kontaktuppgifter till jourhavande KS-representant om du skulle behöva! Vissa veckor i sommar sker storstädning och golvvård - och då får vi inte gå på golven! Mona är tillbaka i mitten av augusti.

Uppdatering av våra avdelningar i SMED
Vi kommer uppdatera SMED (kårens medlemsregister) med höstens avdelningar när "Hundraårslägret" är avslutat. Vill du som ledare ta ut en lista över din nuvarande avdelning rekommenderar vi att du gör det nu direkt. Efter uppdateringen kommer även maillistorna gå till höstens avdelningar.

Sjöledardag lördag 20 augusti
Samling i Skutan för alla ledare i seglande avdelningar, och för dig som vill bli sjöscoutledare! Vi går igenom hur allt fungerar i Skutan, och det blir tillfälle att övningsköra följebåt och provsegla våra jollar. Vem vet - det kanske till och med blir lite kappsegling på eftermiddagen om intresse finns! Inbjudan kommer i augusti.

100-årsmiddag lördag 20 augusti
Scouterna kom till Sollentuna för 100 år sedan! Det vill vi fira med en hejdundrande jubileumsmiddag i Holken för alla KLUR. Inbjudan kommer, men boka redan nu in kvällen för en flådig middag - gärna med tidstypisk 20-talsinspirerad klädsel! Inbjudan kommer i augusti.

Planeringsdag sö 21 augusti
Gemensam planeringsdag för alla kårens ledare, där vi blandar lite utbildning, information, grenplanering (varje åldersgrupp planerar tillsammans) samt tid för ledarteamen att lära känna varandra lite. Vi börjar ca 9.30 och avslutar runt 15-16. Kåren bjuder på enklare lunch och fika. Inbjudan kommer i augusti.

Preliminärt Terminsprogram för hösten
Bifogat finns ett preliminärt terminsprogram för höstterminen, vissa datum är inte klara än, dem får ni på Planeringsdagen!

Inbjudan till Eurosea 15
Ett möte för alla sjöscouter i Europa 9-12 september, i år hålls det i Grekland. Är du (och någon kompis) intresserad av att representera Sveriges sjöscouter så hör av dig till Mona så skickar jag hela inbjudan!

Attachments:
Download this file (Preliminärt Terminsprogram HT 2022.pdf)Preliminärt Terminsprogram HT 2022[Preliminärt Terminsprogram HT 2022]180 kB