Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Plötsligt är vi mitt i höstterminen, och den nya kårstyrelsen har hunnit ha sin första patrullträff (styrelsemöte). Här vill vi berätta lite om vad som avhandlades!

  • Lägermöte inför sommaren 2023
  • Hyresgäster i Holken
  • Utmanarstipendier
  • Seglarskoleinstruktörer sökes till sommaren 2023
  • Kvarglömt i Holken och Skutan
  • Scout-Prylbytardag i Holken
  • Förtjänstmärken
  • Julavslutning 7 december
  • Julgransförsäljning
  • Midvinterblot i Holken 14-16 januari 2022

Höstsoliga hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Lägermöte inför sommaren 2023
Sommaren 2023 arrangeras sommarläger grenvis. Självklart kan flera grenar ordna läger tillsammans om de önskar, vi behöver dock börja prata ihop oss!

Kåren bjuder in till Lägerplanering söndagen den 13 november kl 19 i Holken.
Vi vill gärna se 1-2 representanter per avdelning på mötet, viktigt att alla avdelningar är med och tycker till!

Hyresgäster i Holken
Holken är nu uthyrd till hyresgäster i princip varje helg nu, från lördag kl 10 och ibland redan från fredag kväll kl 17. Det är viktigt att våra hyresgäster får disponera sin/ sina hyrda lokaler så ostört som möjligt, och vi ledare ska endast i undantagsfall gå in i Holken när det är uthyrt. På söndagar efter kl 15 har de städat färdigt (oftast - vissa helger hyr de längre tid) och då är det fritt fram för oss att vara i Holken igen.

Det här innebär att ni som ska på hajk behöver planera, och redan i veckan innan hajken bära ner saker från vinden och avdelningsskåpen och ställa i garaget - för att vi ska slippa spring på bottenvåningen när det är uthyrt.

Och jo - våra hyresgäster har fått kontaktuppgifter till jourpersoner om de har frågor under "sin helg". Det är inte meningen att du som råkar vara "förbipasserande KLUR" ska serva dem, eller fixa (kårens) skarvsladdar och annat som de kan ha glömt att ta med...

Utmanarstipendiet
Dags att ansöka om kårens utmanarstipendium, som kommer att delas ut på kåravslutningen den 5 december.
Kåren har möjlighet att dela ut ett antal stipendier för att uppmuntra utmanare som gjort som gjort något ”lite extra” för kåren eller bland sina utmanarkompisar! Stipendiet är på 4 000 kr och täcker största delen av en Blå Hajk eller Biscaya-upplevelse.
Man kan ansöka om stipendiet själv, eller nominera någon som man tycker har gjort sig förtjänt av det! Ansökan skickas till senast den 15 november

Janne Haglunds Minnesfond
Kåren har möjlighet att årligen dela ut 1-3 stipendier á 5 000 kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten.
Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas. Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier.
Man kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.
Ansökan skickas till senast den 15 november

Seglarskoleledare sökes till sommaren 2023
Utmanare och Roverscouter - se hit!

Om du vill vara ledare på kårens seglarskola sommaren 2023 så är det dags att skicka in din ansökan nu, eller senast 31 december 2022.

Här https://www.scoutnet.se/activities/view/2783 hittar information om vad det innebär och vad som önskas av dig som ledare. Det är även via länken du fyller i din ansökan.

Kvarglömt i Holken och Skutan
Holken svämmar över av kvarglömda kläder - tipsa gärna scouterna i er avdelning (och deras föräldrar) om att titta nedanför trappan till Holkens övervåning om de saknar något.

Kvarglömt i Skutan har flyttat upp till Holkens garage.

Åker till välgörenhet inom kort om ingen

Scout-Prylbytardag i Holken
Det finns planer på att arrangera en "Scoutpryl-bytardag" i Holken - kan det vara intressant tror du? Och vill DU vara med och hålla i trådarna? Varmt välkommen att kontakta Mona, via

Förtjänstmärken
I samband med julavslutningen delar vi ut Förtjänstmärken till ledare och funktionärer som varit aktiva 5, 10, 15 eller 25 år. Vi försöker hålla koll med hjälp av SMED, men det är lätt att missa någon/ något år... Vet du att det är dags, eller saknar du ett märke som du inte haft möjlighet att ta emot de senaste åren så skicka ett mail till så att vi inte glömmer bort dig!

Julavslutning
Kårens gemensamma Julavslutning blir måndagen den 5 december. Måndagsgrupperna planerar som bäst, så vi ber att få återkommer med inbjudan.

Julgransförsäljning
Den 26 november börjar kårens Julgransförsäljning, och pågår alla helger fram till jul. Fundera gärna på vilken dag just DU vill sälja, så är du beredd när det blir dags att välja försäljningspass. Granarna är beställda, och snart kommer bokningslistorna

Midvinterblot- vårens planeringshelg
Vårens planeringshelg går av stapeln den 13-15 januari 2023. Om du bokar helgen i din kalender så återkommer vi med hur programmet kommer se ut! Planen är att det ska bli utbildning, planering, mat och mys i form av ljusspår! Vi återkommer med detaljer och inbjudan