Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Vår nyvalda kårstyrelse inledde sitt första möte med ljusspår, och förstärkta med de medlemmar som ville diskutera handlingar till Birkas stämma gjorde vi sedan just det. Nedan ser ni vad vi pratade om mer, kompletterat med lite information från konsulenten:

  • Distriktsstämma söndag 9 november
  • Dags att söka kårens stipendier
  • Kårens Pysseldag flyttad till söndag 14 december
  • Navigationskurs
  • Belysning runt Holken

Vi ses i Holken! Hälsningar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Distriktsstämma söndag 9 november
Stämman hålls i Sundbyberg, och kåren har möjlighet att skicka 13 delegater och 13 suppleanter. Anmälan på listan på Holkens anslagstavla senast den 5 november.

Dags att söka kårens stipendier
På väg till Japan, eller sugen på att gå Blå Hajk eller EB?!
Ansökan skickas till ks(at)sollentunasodra.se senast den 23 november 2014.

Utmanarstipendiet
Dags att ansöka om kårens utmanarstipendium, som kommer att delas ut på kåravslutningen i Silverdal.
Du kan ansöka om stipendiet för egen del, eller nominera en utmanare som du tycker gjort något lite extra för kåren.
Stipendiet är på 3500 kr, att användas till Blå Hajk, Biscaya, Explorer Belt eller motsvarande scoutupplevelse.

Stipendium till Jan Haglunds minne
Kåren har möjlighet att årligen dela ut 1-3 stipendier á 5 000kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten.
Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas. Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier.
Man kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.

Kårens Pysseldag flyttad till söndag 14 december
Pysseldagen har tvingats byta helg, och kommer att gå av stapeln söndagen den 14 december. Inbjudan med info och tider kommer.

Navigationskurs
Sollentuna Södra inbjuder 3:e års Äventyrare, Utmanare, Rover, Ledare samt alla KLÖS (och Föräldrar i mån av plats), i form av en studiecirkel läsa in och ta Skärgårdsskepparexamen (Förarbevis).
Studiecirkeln kommer att vara 10 söndagar kl 19:00-21:00 i Holken med start den 9 november. 5 träffar innan jul och 5 träffar efter nyår med 2 examenstillfällen. Kostnaden för kursen är självkostnadspris för kursmaterialet på sek 800.-. Anmälan är bindande och sker senast 31 oktober 2014
Mer information finns i inbjudan som har mailats ut.

Belysning runt Holken
Vi är inte helt säkra på om alla ledare känner till att fasadbelysningen på Holkens framsida, och även gaveln (där vi brukar elda), tänds med strömbrytare/ timer innanför entrén – den sitter ovanför larmdosan och släcker lamporna automatiskt efter två timmar – fiffigt, eller hur!