Print

Inbjudan

VÄLKOMMEN TLL UMOJA!

Umoja heter platsen där vi ska vara på Jamboree17. Umoja är en värld, inte helt olik vår egen. Hit kommer unga från hela världen för att mötas, utbyta tankar, skratta och lösa utmaningar. I Umoja finns inga gränser för att skilja människor åt, hit är alla välkomna. Här möts olika verkligheter och här skapas något helt nytt som aldrig upplevts förut. Välkomna till en värld där allt känns nytt och spännande, tryggt och välkomnande!

Sommaren 2017 samlas unga och vuxna, från hela världen och i alla åldrar, för att under en intensiv vecka bygga upp en plats där de kan dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och upplevelser. De kommer för att utbyta tankar, lösa knepiga utmaningar, både personliga och omvärldens, och för att tillsammans utveckla sina och andras värderingar.

Fast det ännu är en stund kvar till jul är det nu dags att anmäla sig till sommarens höjdpunkt!

Jamboree 17 med Sollentuna Södra Scoutkår

5-12 augusti 2017

I sommar ansluter sig Sollentuna Södra till scouter från hela Sverige och deltar i den Nationella Jamboreen på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Det är samma plats som Jingii Jamboree hölls 2007 och Världsjamboreen hölls 2011. Lägerledningen räknar med 20 000 deltagande scouter .

Lägret är anpassat för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare. Spårare kommer därför att erbjudas annat läger i sommar. För ännu äldre scouter finns plats som ledare och funktionärer.
Program och aktiviteter kommer vara åldersanpassade.

Lägertiden är 5-12 augusti

Resan ner arrangeras av oss själva i Sollentuna Södra. Kostnad och sätt för resa och transport beror på hur många vi blir, så det meddelas senare.

Ledare och funktionärer får även gärna delta på för- och efterläger. Gör man det får man en återbetalning av deltagaravgiften på 100 kronor per deltagen dag.

Anmälan sker via kåren, som anmäler ett antal patruller till lägret
(Funktionärer anmäler sig individuellt direkt till Jamboreen) Varje patrull består av c:a 8 scouter med 1-2 ledare per patrull. Det gör att antalet scouter vi kan anmäla till lägret är beroende av att vi får tillräckligt många anmälda ledare. Därför måste vi den här gången ha ett ”först till kvarn” system vid anmälan. Anmälan räknas från när betalningen registrerats
Skulle du inte få plats, så betalas givetvis pengarna tillbaka.
Avbokning utan skäl kan göras t.o.m 31/1
Avbokning utan skäl, till en kostnad av 500 kr, kan göras tom 30/4
Därefter krävs särskilda skäl för avbokning.

Kostnad (exkl. resa)
Scouter 3295 kr
ledare 3295 kr (preliminärt)
ledarbarn (0-10 år) 995 kr

Anmälan
(Funktionärer anmäler sig individuellt direkt till Jamboreen)
Anmäl dig senast 12/1 2017 på nedanstående formulär och betala samtidigt in avgiften på kårens lägerkonto.
Anmälningsformulär: https://goo.gl/forms/RtohoEaxGvQXF1Gj1

Kontonummer: 67 51 40 – 8, Sollentuna Södra Scoutkårs lägerkonto.
Märk betalningen med lägerdeltagarens namn och födelsedatum,
följt av 0224: (N N, ÅÅMMDD-0224)

Mer information kommer senare.

Om du har frågor, kontakta oss på
Info kan också får på hemsidan för Jamboree 17
http://www.jamboree.se/sv/jamboreeguide/

Välkommen till Umoja!

Hälsningar, Lägerkommittén