Kommande i kårkalendern

25 Sep
Silverboken
Date Sat

Tävling för äventyrare

26 Sep

Sollentunascouternas...

26 Sep

Tävling för scouter inom...

28 Sep
Kårstämma
Tue 18:30 - 22:00

Ännu inte klart om det blir...

1 Oct
3 Oct
Arbetsdag i Skutan
Sun 10:00 - 14:00

För föräldrar

4 Oct
8 Oct
16 Oct

Digitalt även i år

17 Oct
Lingonkurs
Sun 9:00 - 12:00

Praktisk kurs för ledare

Lära genom att göra
I scouterna får var och en utifrån sin egen förmåga lära sig genom att själv prova olika lösningar. Naturligtvis finns det vuxna ledare som ger stöd utan att förta den spänning man upplever när inte alla svar är givna på förhand.

Den lilla gruppen (patrullen)
I scouterna arbetar vi i små grupper. Den lilla gruppen främjar möjligheten till personlig utveckling och ett gott självförtroende. Det egna ansvaret i patrullen ökar med ålder och kunskap. Det är inte ovanligt att dessa patruller förblir ett kompisgäng många år framåt.

Friluftsliv
Naturligtvis är vistelse i skog, mark och sjö en stor del av vår verksamhet. Det är här vi får de upplevelser som känns så sköna att bära med sig i livet. Möjligheterna till spänning och äventyr är oändliga när man är ute. Äventyr för de minsta kan vara en dagsutflyt till scoutstugan och göra en stor lägereld. För de lite äldre kan det vara den första egna hajken där det kan bli både bergsklättring, forsfärder, segling och paddling. För de äldre kan så småningom äverntyret bestå av att resa ut i världen och träffa andra scouter.

Scoutlag och löfte
Målet för scoutmetoden är beskrivet i scoutlagen. Då vi avlägger löftet och lär oss lagen, känner vi att det gäller oss personligen. Genom att försöka utveckla oss till bättre människor, intellektuellt, socialt, fysiskt och själsligt, bidrar scouten till en bättre värld.