Kommande i kårkalendern

No events found

 

Välkommen till Sollentuna Södra Scoutkår!

Sollentuna Södra Scoutkår är en av landets största scoutkårer. Vi bedriver scouting och segling genom äventyr och ledarskap för barn, unga och vuxna. Vårat hus Holken ligger i Tegelhagen i södra Sollentuna.

Den 29e mars var det fullt med ambulanser, polisbilar och brandbilar utanför Holken - anledningen var att de uppmärksammade en femteklassare i Tegelhagsskolan, som även är scout i Sollentuna Södra Scoutkår.

Oliver i Vikingarna (Upptäckare) gjorde Heimlichmanöver på en klasskamrat som råkat sätta i halsen och fick svårt att andas, när de åt matsäck i skogen häromveckan. Efter ett par försök lossnade matbiten som fastnat, och efter en stund kom ambulanspersonal och tog över. När de frågade Oliver var han hade lärt sig Heimlichmanöver så svarade han - på scouterna!

Nu fick klassen besök av SOS Alarm som tagit emot samtalet, ambulanspersonalen som kom till platsen, brandkår och polis som också var med på utryckningen. Mona och PRAO-eleven Judith fick representera scoutkåren, då Vikingaledarna inte kunde vara med en förmiddag mitt i veckan. Kåren fick ett lika fint diplom som Oliver och vårt sitter nu i Holkens hall.

Härligt att se att vi lär ut bra saker på scouterna! Imponerad över att Oliver vågade använda sina kunskaper i ett skarpt läge! "Alltid Redo" när det är som bäst ❤

Oliver och räddningstjänsten

Räddningstjänsten vid Holken