Kommande i kårkalendern

No events found

Hej alla KLURiga!

Och så har Kårstyrelsen har haft sitt februari-möte, och bland annat pratat om det här:
* Midvinterblot 2016
* Isbanan
* Seglarskolan
* Sommarens läger "Jolly Roger" v 32 på Vindalsö
* Utrymningsansvarig i Holken
* Ledarsamtal

Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) ber att få önska en trevlig helg - och en riktigt glad Alla Hjärtans dag - till alla våra fantastiska scouter!
Läs mer...

Midvinterblot 2016
I år har vi genomfört tidernas mest välbesökta Midvinterblot på Gilwell! 83 deltagare, varav 9 speciellt inbjudna ledare från Odense, Danmark, som ville göra studiebesök hos oss (vi hoppas på mer utbyte med dem, som är en kår som växer så det knakar!)
Sassa Orebring, utvecklingskonsulent på Scouterna höll en uppskattad workshop om Trygga Möten, och sedan diskuterades det allt från kårtröjor, båtar, utmanarprao, utbildning till krisplan under helgen. Och så planerade vi förstås en riktigt rolig scouttermin!
Vi börjar bli bortskämda med bra Äfventyr - i år fick vi en försmak av sommarens piratäventyr...
Tror nog alla deltagare åkte hem relativt nöjda, glada, trötta och mätta...

Isbanan har hunnit ha öppet tre helger - även det rekord för de senaste vintrarna =) Titta på kårens hemsida för att se prognosen för kommande helg!

Seglarskolan
Vi får många frågor till Holken om seglarskolan - och ni KLURiga får lite förhandsinformation!
Precis nu håller seglarskoleledningen på att rekrytera instruktörer och slå fast vilka veckor som blir aktuella. Så snart de är klara kommer kårens medlemmar få inbjudan via mail. Ett par dagar senare kommer informationen upp på kårens hemsida.

Sommarens läger "Jolly Roger" v 32 på Vindalsö
Lägerinspiration till alla scouter och ledare blir det i samband med Thinking Day (vecka 8) - men redan nu kan Du som vill vara med och jobba med något speciell på/ inför lägret höra av dig till

Utrymningsansvarig i Holken
Som ni alla vet finns en väst och en ficklampa innanför entrén - för att vi alla ska kunna se vem som är utrymningsansvarig OM olyckan skulle vara framme någon kväll. Lite ledsen blev konsulenten idag när hon hittade västen i en hög på golvet - sönderklippt!
Det kanske kan vara en påminnelse till dig som är ledare att läsa igenom kårens Brandskyddsplan nästa gång du kommer till Holken (sitter till vänster i entrén, ovanför brandsläckaren). Passa även på att berätta för scouterna vad som gäller vid en eventuell utrymning (och kanske varför västen hänger där...)

Ledarsamtal
Styrelsen är i full gång med att träffa avdelningarna - alltid lika kul att höra hur det går för er, och vad som händer runtom i vår stora kår!

Nästa styrelsemöte är den 10 mars - skicka gärna ett mail till om ni vill oss något!
Eller passa på att ta upp det under Ledarsamtalet...