Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLUR!

Vårsolen lyser från en blå himmel, och hajksäsongen har dragit igång. Kängorna har varit i Sala på vinterhajk och bland annat fått prova på att bygga vindskydd ”på riktigt” – av granris! Med markägarens tillstånd förstås!
Katastrof har varit på ”Lyxkryssning med RMS Titanic” - lagat trerättersmiddag på stormkök, lärt sig att dansa vals och så småningom tvingats hoppa i ”livbåtarna” efter kollision med ett isberg… (Alla klarade sig dock välbehållna, om än något frusna)
Vad har din avdelning för hajk på gång?! Du som har Facebook får du gärna leta upp ”Sollentuna Södra Scoutkår” och  dela med dig av nåt litet hajkminne! (Tänk bara på vilka bilder du lägger upp, om det är någon scout som inte vill vara med på bild tex)
För att bland annat slippa kollisioner med isberg påminner vi alla ledare om att ansöka om rätt skepparbehörighet (för dig som har kompetenser med från ditt ”tidigare liv”) och att notera scouternas behörigheter i SMED. Läs mer i slutet av mailet.

Och så har då Kårstyrelsen har haft sitt mars-möte, och bland annat pratat om det här:

  • Ny städfirma i Holken
  • Fönster och disk
  • Ledarsamtal
  • Föranmälan vid hajk
  • Arcanum sommarens läger
  • Skepparbehörigheter

Scouthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Ny städfirma i Holken
Och därmed ny larmkod sedan 1 mars – har du inte fått den nya kontakta en ledarkompis!

Fönster, dörrar och disk
På senare tid har fönster och dörrar varit öppna/ olåsta efter avdelningsmötena, och diskberget vuxit i köket. Ta för vana att kontrollera fönster och dörrar innan du släcker i din lokal, och glöm inte att diska middagstallriken samt glasen efter törstiga scouter!

Ledarsamtal
Nu är Kårstyrelsen och Bollplanket igång med vårens Ledarsamtal. Påminner avdelningarna om att boka in just ert möte i den Doodle som skickats ut av Thomas i Bollplanket.

Föranmälan vid hajk
Nu när hajksäsongen drar igång på riktigt vill konsulenten påminna alla avdelningar om att lämna in blanketten ”Avdelning på hajk – föranmälan” INNAN ni sticker iväg. Det är för att kåren ska veta vilka scouter vi har var – OM något skulle hända…
Blanketten finns i filarkivet under ”Viktiga Dokument”.

Arcanum sommarens läger
Vi hoppas kunna komma ut med inbjudan och mer information så snart som möjligt – håll ut…
Datum är 2-9 augusti och platsen är Vässarö (Spårare 2-5/8, upptäckare 2-7/8)

Skepparbehörigheter
Här kommer en hälsning från BK (Båtkommittén) genom Boel:

Hej Alla ledare!

Nu gör vi ett nytt försök med att uppdatera våra listor i Smed. Det har gått i positiv riktning sedan senast men jag gissar att det fortfarande finns någon liten lista någonstans som inte är införd.

Läget just nu:
Gasten: 116
Rorsman: 50
Skärgårdsskeppare: 13
Skeppare: 18
Kvällsansvarig: 4
Eskaderskeppare: 7

Om ni inte vill eller kan lägga in era scouter så får ni gärna mejla en lista till mig (boel(at)polymore.se) Ange: Namn, märke och födelsedatum.

När det gäller kvällsansvarig är resultatet fortfarande lite otillfredsställande! Om vi gör en gemensam insats så kan vi säkert komma till rätta med detta. Alla som gått kursen vid Skutan i BK´s (Båtkommitténs) regi önskar jag ett mejl ifrån.Ange Namn, avdelning och när du gick utbildningen, det räcker med tex. våren 2014 eller hösten 2013. Denna information samlar jag in och gör sedan en check med BK och KS så att vi förhoppningsvis kan få till fler kvällsansvariga.

Hälsningar Boel