Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Hösten bäddar in Holken i färggranna löv, och de mörka kvällarna lyses upp av åtskilliga scouteldar! Det är nåt särskilt det där med att få tända en eld att mysa kring, värma sig vid eller laga mat över. Det brukar bli extra tydligt i samband med Patrullernas Årsmöten, då de reflekterar över året som gått, vad de har gjort och vad som var roligast/ mest minnesvärt!

Vilket är ditt härligaste scoutminne?!
Skriv gärna och berätta - på pappret på anslagstavlan i Holkens entré - eller för dig som använder Facebook kan vi tipsa om gruppen Sollentuna Södra Scoutkår där många medlemmar delar med sig av sina scoutupplevelser!

Aktuellt i kåren just nu är annars det här:

 • Årsmötesvecka
 • Hajkkassor
 • Midvinterblot
 • Kårens stipendier
 • Förtjänstmärken
 • Terminsstart i vår

Ett riktigt härligt höstlov, önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Årsmötesvecka vecka 46: Årsmötesveckan är planerad till vecka 46 (det går bra att köra vecka 47 också - om det blir trångt i Holken vecka 46). Alla blanketter ni ska fylla i kommer att ligga i facken senast måndag 14/11. Blanketterna är inte klara hos "Scouterna" ännu - så jag vågar inte lova dem tidigare än så.

Hajkkassa/ Hajkjavgift: För att undvika missförstånd vill vi förtydliga lite kring kostnader för hajker och övernattningar.
Hajker och läger ska vara självbärande - det vill säga kostnaden för hajken/lägret fördelas på dem som deltar. OM det vid något tillfälle är få deltagande scouter och en hajk tenderar att bli väldigt dyr på grund av tex stughyra kan man använda avdelningskassan till stughyran (eller del av den).
Däremot ska vi undvika att låta hajkmaten belasta avdelningskassan - det blir lite orättvist mot de scouter som inte var med. Kvitton på mat kan vi dessutom inte redovisa vidare till Sensus, till skillnad från programmateriel (som rep, läder etc) och stughyra.
Är du osäker, fråga gärna KS eller Mona.

Midvinterblot: Helgen 13-15 januari 2017 är det dags för kårens KLUR-helg i Gilwellstugan. Gemensam buss från Holken fredag kväll och åter söndag eftermiddag - däremellan egna scoutupplevelser för alla från utmanare och uppåt, nya scoutvänner, bättre "koll" på vad som händer i kåren, tid att planera terminsprogram, god mat och mycket mys!En helg som varmt rekommenderas om man vill uppleva lite scouting - för sin egen skull!
Mer information kommer - men reservera helgen redan nu...

Kårens stipendier: Det börjar bli dags att söka kårens stipendier, och senast den 16 november kl 18.00 vill vi ha Din ansökan/nominering i form av ett mail till

 • Utmanarstipendiet: Kåren har möjlighet att dela ut ett antal stipendier för att uppmuntra utmanare som gjort som gjort något ”lite extra” för kåren eller bland sina utmanarkompisar! Stipendiet är på 4 000 kr och täcker största delen av en Blå Hajk eller Biscaya-upplevelse.
  Man kan ansöka om stipendiet själv, eller nominera någon som man tycker har gjort sig förtjänt av det.
 • Stipendiet till Jan Haglunds minne: Kåren har möjlighet att årligen dela ut 1-3 stipendier á 5 000kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten.
  Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas. Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier.
  Man kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.

Förtjänstmärken: I samband med julavslutningen brukar vi dela ut Förtjänstmärken till ledare och funktionärer som varit aktiva 5, 10, 15 och 25 år! Vet du med dig att det är aktuellt för dig så skicka ett mail till så snart som möjligt - så att vi hinner beställa hem ditt märke!
(SMED i all ära - men det kan finnas luckor i historiken :-) )

Terminsstart i vår: För dig som vill ha framförhållning: Vi räknar med att terminen för ledarna börjar vecka 2, och för våra scouter vecka 3 (efter Midvinterblotet).