Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Gott Nytt Scout-År önskar vi er alla!

Julgranarna är slutsålda till (näst) sista barret, alla har vi förhoppningsvis fått några dagar för att ladda batterierna, så nu kör vi igång en ny härlig scouttermin!
Kompassenkvällarna är i full gång, och flera ledarteam har redan hunnit träffa och prata med sina KS-representanter.
Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) har haft sin första patrullträff för året, och bland annat pratat om det här:
  • Midvinterblotet
  • Ledare sökes till sommarens läger
  • Terminsprogram för våren
  • Kundkväll på ICA MAXI
Vinterstormiga hälsningar från Patrull Ugglan genom Mona

Midvinterblotet:
Nu till helgen åker 72 KLURiga till Gilwell för att planera, lära känna nya och gamla scoutkompisar, idka scouting för egen del, mysa och äta gott - är du anmäld och INTE har fått mailet med utrustningslista och så... - hör av dig till

Ledare sökes till sommarens Nationella Jamboree:
Vi har ca 30 Upptäckare, Äventyrare och Utmanare som anmält sig till den Nationella Jamboreen i Skåne i sommar - men inte en enda ledare...
Det är lite KRIS faktiskt!
Skulle DU vilja åka, men känner att lägret är för dyrt?! Skulle du vilja åka med om avgiften för ledare vore lägre?!
Hör i så fall av dig till så snart som möjligt! (Du förbinder dig inte till något)
Kårstyrelsen diskuterar just nu olika lösningar, för hur vi ska kunna få våra Jamboree-sugna scouter till Rinkaby, och på Blotet kommer vi prata mer om det. På Blotet kommer vi även att prata om Spårar- och Upptäckarläger!

Terminsprogram för våren:
Ett preliminärt program för våren bifogas (KLUR-inloggning krävs), på Blotet rätar vi tillsammans ut de sista frågetecknen.

Kundkväll på ICA Maxi:
Torsdag 19 januari kl 15-21 är det Kundkväll på MAXI i Häggvik. De senaste kundkvällarna har kåren fått fina bidrag till kåran genom att vara där! Trevligt tillskott i kårkassan!
Vi kommer bemanna tre pass med två personer i varje - hör av dig till för att boka in dig kl 17 eller kl 19. Det handlar om att stå utanför kassorna i scoutskjorta, öppna på locket till vår brevlåda så att folk kan stoppa i sina kvitton, se trevlig ut och eventuellt svara på lite frågor om scouting.
Samt lyssna på några äldre förbipasserande som var med i scouterna för ett (stort) antal år sedan - och som hade såååååå roligt ;-)
Lätt som en plätt alltså! Komsikomsi med din anmälan!