Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga! (Kårfunktionärer, Ledare, Utmanare och Roverscouter)

Nu har vi haft Kårstämma (årsmöte) och valt ny styrelse, bestämt en budget och bland annat pratat om bastutält och Gilwell-tält - det var de motioner som kom in till stämman. Tack till Gustav som lotsade oss igenom alla punkter, och Pelle som präntat ner alla våra val och beslut.

Vi vill tacka Karin, Anna, Anders, Jocke, August och Rebecca som lämnar Patrull Ugglan för ett bra år! TACK för ert stora engagemang och lycka till med era nya utmaningar och äventyr! Även ett väldigt stort TACK till alla övriga Funktionärer och Ledare som under året fått kåren att funka - utan er blev det liksom inte så mycket bra scouting för alla våra scouter!

Samtidigt hälsar vi Hanna Lekås välkommen som ordförande, och Jennie, Monica, Leo, Mattias och Martin välkomna till Patrull Ugglan!

Här är lite som är på gång i kåren närmaste tiden:

* Blåbärskurs söndag 8 oktober
* Insamlingen Världens Barn
* Kårens stipendier
* Distriktsstämma i Birka 12 november
* Midvinterblot - Vårens Planeringshelg

Läs mer

Höstiga Hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Blåbärskurs söndag 8 oktober
Nästa söndag finns en chans att bli lite mer "hemma i Holken och i Scouterna" för dig som är ny ledare. Rekommenderas varmt! Anmälan till snarast.

Skramla för Världens Barn
Bifogar information om Radiohjälpens insamling för Världens Barn som pågår just nu - swisha gärna ditt bidrag!

Kårens stipendier
Det börjar bli dags att söka kårens stipendier, och senast i mitten av november (återkommer med exakt datum) vill vi ha Din ansökan/nominering i form av ett mail till

Utmanarstipendiet: Kåren har möjlighet att dela ut ett antal stipendier för att uppmuntra utmanare som gjort som gjort något ”lite extra” för kåren eller bland sina utmanarkompisar! Stipendiet är på 4 000 kr och täcker största delen av en Blå Hajk eller Biscaya-upplevelse. Man kan ansöka om stipendiet själv, eller nominera någon som man tycker har gjort sig förtjänt av det!

Regler för stipendium till Jan Haglunds minne: Kåren har möjlighet att årligen dela ut 1-3 stipendier á 5 000kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten. Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas. Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier. Man kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.

Distriktsstämma i Birka 12 november
En lista över kårens 14 delegater sitter på anslagstavlan i hallen - skriv upp dig om du vill vara med och representera oss - eller skicka ett mail till

Midvinterblot (Vårens Planeringshelg)
För dig som vill ha framförhållning: Vårens Planeringshelg för alla KLUR blir den 12-14 januari 2018 i Gilwellstugan - boka helgen så kommer mer info senare...

Attachments:
Download this file (Skramla 2017 för Världens barn.pdf)Skramla 2017 för Världens barn.pdf[ ]509 kB