Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Så är vi igång igen - efter ett härligt Midvinterblot (Planeringshelg) med 70 glada deltagare på Gilwell! Dit hittade även en brevuggla från Hogwarts som bjöd in hela kåren till Hogwarts vecka 31- så nu vet vi vad vi ska göra i sommar, och kan förbereda oss under vårterminen :-). Mer information om vad som togs upp på Blotet kommer så snart vi hunnit sammanställa den.
Vi vill också passa på och framföra ett stort TACK till alla som var med och sålde våra 1007 (!) granar - rekord för kåren - första gången över 1000 sålda granar :-) Bra jobbat allihop, och kanske särskilt Grangruppen som gjorde det möjligt!

Lite viktig information så här i början av terminen:

  • Nytt lösenord och larmkod
  • Blåbärskurs
  • Isbanan
  • Birkaballt
  • Till ledare - Om Trygga Möten, avdelningslistor och så
  • Uppdaterat Terminsprogram

Läs mer!

Härligt snöiga hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Nytt lösenord och larmkod
Skyltar på dörren och mail från de ansvariga kommer berätta när bytet har skett - fram tills dess gäller gamla koden/ lösenordet.
Larmkod och lösenord till hemsidan och Holkens WiFi kommer att bytas någon gång under söndagen den 21 januari. Wifi-koden i Holken är redan utbytt (18 januari).

Blåbärskurs söndag 28/1 eller 18/2
Vi erbjuder två tillfällen nu i vår för dig som är ny ledare och ännu inte hunnit gå blåbärskursen. Söndag 28/1 samt söndag 18/2 - tiden är preliminärt kl 13-16 och platsen är Holken. Anmäl dig snarast till

Isbanan
Isbanegruppen står i startgroparna - och återkommer när isbanan öppnar

Birkaballt 11 mars
Datum för distriktets vårtävling hade inte hunnit in i terminsprogrammet innan Blotet - den 11 mars ska det vara. Kul om alla avdelningar vill vara med :-)
Mer info och inbjudan kommer från distriktet senare i vår.

Till ledare - Om Trygga Möten, avdelningslistor och så
Ny termin innebär att du kanske behöver uppdatera din Trygga Möten-kurs (om det är mer än tre år sedan du gjorde den senast). I SMED (kårens medlemsregister) ser du när du gick kursen senast.
Webbkursen Trygga Möten är obligatorisk för ALLA scoutledare i Sverige. Du gör den enkelt hemma vid din dator, och det tar ungefär 1-2 timmar.
I webbkursen Trygga Möten får du bland annat lära dig hur man skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur man förebygger övergrepp och hur man beter sig om man tror att någon far illa. Trygga Möten-kurserna är framtagna med stöd från Allmänna arvsfonden. Kursen ingår i förberedelseuppgifterna inför modulen Trygg och säker verksamhet (S4) i Ledarutbildning Scout.Du hittar kursen på http://www.tryggamoten.se/ , där du kan registrera ett konto genom att klicka på Logga in uppe i högra hörnet och sedan Registrera dig i fönstret som öppnar sig. Du kommer att få en bekräftelselänk till din e-postadress. När du är klar med kursen kan du själv skriva ut kursintyget. Frågor besvaras av Mona.
Efter avslutad kurs vill vi att du skickar en kopia på ditt kursintyg till

Avdelningslistor kommer finnas i facken från måndag 22 januari
Närvarolistor kommer finnas i facken så snart jag fått dem från Sensus
(Notera närvaron på ett separat blad så länge...)

Uppdaterat Terminsprogram
Terminsprogrammet uppdaterades på Blotet.