Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Höstlovet är avklarat och det är full fart i Holken igen! Nya styrelsen har haft sitt första möte och bland annat pratat om det här:

 • Lägermöte 11 november kl 16
 • Utmanarstipendiet och Janne Haglunds Stipendium
 • Förtjänstmärken
 • Julavslutning
 • Bidrag från Birka till deltagare på WSJ 2019
 • Midvinterblot
 • Pant från ICA Maxi Häggvik

Hösthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Lägermöte 11 november kl 16
Söndagen den 11 november kl 16 träffas alla som vill prata läger inför 2019.
På stämman beslöt vi att sommarens läger kommer att arrangeras grenvis - på mötet kan vi prata ihop oss, spåna idéer, synka lägerveckor och dela med oss av olika erfarenheter.
En träff för alla som gillar läger helt enkelt!

Utmanarstipendiet och Janne Haglunds Stipendium
Det börjar bli dags att söka kårens stipendier, och senast den 18/11 kl 18.00 vill vi ha Din ansökan/nominering i form av ett mail till 
Stipendierna delas ut påkårens julavslutning.

 • Utmanarstipendiet
  Kåren har möjlighet att dela ut ett antal stipendier för att uppmuntra utmanare som gjort som gjort något ”lite extra”för kåren eller bland sina utmanarkompisar! Stipendiet är på4 000 kr och täcker största delen av en BlåHajk eller Biscaya-upplevelse.
  Man kan ansöka om stipendiet själv, eller nominera någon som man tycker har gjort sig förtjänt av det!
 • Stipendium till Jan Haglunds minne
  Kåren har möjlighet att årligen dela ut 1-3 stipendier á 5 000kr vardera till ungdomar/ledare i Sollentuna Södra Scoutkår, för deltagande i scoutarrangemang i utlandet alternativt deltagande i utbildningar i utlandet i syfte att utvecklas inom scoutverksamheten.
  Ansökan görs skriftligt med en motivering av hur stipendiet ska användas. Kårstyrelsen fattar beslut om vilka som ska få stipendier.
  Man kan inte bli nominerad av andra och ansökan ska ske individuellt.

Förtjänstmärken
I samband med julavslutningen delar vi ut Förtjänstmärken till ledare och funktionärer som varit aktiva 5, 10, 15 eller 25 år. Vi försöker hålla koll med hjälp av SMED, men det är lätt att missa någon/ något år... Vet du att det är dags, eller saknar du ett märke som du inte haft möjlighet att ta emot de senaste åren så skicka ett mail till  så att vi inte glömmer bort dig!

Julavslutning
Måndag 3 december kl 18.30 i Silverdals Kapell samlas vi till terminsavslutning för hela kåren.
Måndagsledarna ansvarar och inbjudan kommer...

Bidrag från Birka till deltagare WSJ 2019
Scouter som åker som deltagare på WSJ i USA sommaren 2019 har möjlighet att söka bidrag från vårt distrikt, Birka. Läs mer här

Midvinterblot
Kårens Planeringshelg 11-13 januari rekommenderas varmt! Här får du tillfälle att få lära känna fler i kåren, samt lära dig mer om kåren och scouting, samt planera vårens program. Det är också ett ypperligt tillfälle att UPPLEVA scouting för egen del!
Vi åker gemensam buss från Holken fredag kväll, och kommer tillbaka söndag eftermiddag. Helgen tillbringas på Gilwell - scouters land - vid Båvens strand.
Mer information kommer, men vik helgen redan nu - du kommer inte ångra dig!

Pant från ICA Maxi Häggvik
Kåren sponsras av ICA Maxi med pengar som kommer in då kunder väljer att "trycka på vår knapp" då de pantar flaskor i butiken. Berätta gärna för scouter, föräldrar, vänner och bekanta! Det är ett välkommet bidrag till kårens verksamhet - och ju fler som väljer "kårens knapp" när de pantar... - ja ni förstår :-)