Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

På senaster kårstyrelsemötet pratades det om:

  • Kårens stora förtjänstmärke till Bengt Lindgrens Minne tilldelades Janne Lundkvist samband med Midvinterblotet (som i år lockade 74 KLURiga). Janne hittar vi i en hel massa arbetsgrupper samt som kårens kassör. Grattis Janne! Läs förmuleringen längre ner
  • Kontorsflytt, läs mer längre ner
  • Seglarskolan - inbjudan kommer förhoppningsvis ut efter sportlovet, först som mail till våra medlemmar, ett par dagar senare på hemsidan (till allmänheten).
  • SEOM vill gärna sponsra föreningar som gör goda insatser för ett hållbart Sollentuna. Har du en bra idé på en aktivitet - kontakta Kårstyrelsen.
  • Lås och Larma Holken - fortsätt komma ihåg och påminn varandra!

Nästa vecka firar hela kåren Thinking Day - alla kvällar, och inte bara 22 februari - tisdagsavdelningarna förbereder program åt oss, det tackar vi för!

Bästa scouthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Kontorsflytt

Konsulenten har just märkt att ibland är det nära mellan tanke och handling!  I måndags fattade KS beslut om kontorsflytt - och redan igår var "Haket" så gott som tomt :-) Materielgruppen har gjort storverk, och flyttat sånt vi behöver, slängt mycket som vi inte använder och även rensat bort en hel del som jag tror ledarna hjälpts åt att "glömma" i Haket...
Ojojoj tänker ni - men lugn bara lugn - vi har försökt samla ihop det som används mest frekvent - för tillfället så här:

  • Provskjortor, skjortbeställning, kårhalsdukar och "Ledarnas kaffekorg" - i första patrullrummet till höger.
  • Haket-datorn, märken, lamineringsmaskin och mycket annat - i Ledarrummet

Vi ska försöka informera efterhand som allt närmar sig sina rätta platser, och vi får hjälpas åt att ha tålamod ett tag :-) Nu närmast händer:

  1. Målning av nya Expeditionen, i bästa fall redan nästa vecka...
  2. När jag lämnat "kyffet ovanför trappan" fräschar vi upp det lite innan allt som är tänkt att vara där kommer på plats. 
  3. Någonstans längs den vägen kommer även provskjortorna få sin slutgiltiga placering - ni märker när det är klart!

Kårens stora förtjänstmärke till Bengt Lindgrens Minne 

Janne Lundkvist tilldelas Bengt Lindgrens förtjänstmärke för att han kontinuerligt verkar i Bengts anda. Janne tror att han inte är någon föreningsmänniska och ingen scout… Vilket självbedrägeri! 

Janne har ett långt engagemang i kåren och vi träffade honom först som ledare i Sälarna. Han gillar att göra saker - laga, tillverka och fixa. Det kanske är därför vi hittar honom i arbetsgrupper som Granar, Valborg och Materiel, eller i kök och i intendentur på Blot och läger, där han trivs bland mat och degbunkar!  Janne är lugn och trygg, han har koll och är engagerad – han är en klippa i Kårstyrelsen, där han varit både kårordförande och kassör, och även i Stiftelsen. Janne får folk att må bra, han framhäver inte sig själv, han är klok och ser människor omkring sig. Han är oljan i vårt kårmaskineri!

Det är helt enkelt få som man så gärna vill dela ut ett förtjänstmärke till!