Print

Hej alla KLURiga!

Snön bäddar in Holken i ett härligt mjukt täcke, och vårterminen har äntligen kommit igång! Vi fortsätter kårens verksamhet utomhus, eller med digitala möten - avdelningarna väljer vad som passar bäst! Nedan finns en länk till Scouternas tips på digitala aktiviteter, som inspiration.

Vi har samlat kårens riktlinjer för vår verksamhet i COVID19-tider lite längre ner, dessa kan komma att uppdateras med kort varsel.

Passar på att påminna om att det är ny larmkod till Holken och nytt lösenord till hemsidan, Wifi och datorn i Haket - kontakta en ledarkollega om du inte redan fått dem.

Konsulenten arbetar oftast hemifrån för närvarande, och har lite svårt att svara i Holkens telefon, men skicka ett mail så svarar jag så snart jag kan!

Snöiga hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

 

1. Tips från Scoutservice:

Här finns massor av spännande förslag på digitala aktiviteter.

 

2. Riktlinjer för kårens verksamhet under vårterminen 2021

Sollentuna Södra Scoutkår följer Folkhälsomyndigheten och Scouternas rekommendationer: Scoutverksamhet för patruller och avdelningar kan fortsätta men alla träffar bör hållas utomhus eller digitalt. Ledarsamlingar bör ställas in eller hållas digitalt.

En riskbedömning bör göras innan varje möte. Läs mer om riksorganisationen Scouternas rekommendationer här http://www.scoutservice.se/artikel/angaende-det-nya-corona-viruset/
Kåren följer även Sollentuna kommuns beslut och utvecklingen i närliggande skolor.

 

Kårstyrelsen har beslutat att tillämpa Folkhälsomyndighetens och Scouternas rekommendationer på följande sätt i kårens verksamhet:

Om du fortfarande har frågor, kontakta Kårstyrelsen.