Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!


Vårsolen värmer gott, även om det fortfarande är svalt i skuggan... Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) har nyss haft möte, och konstaterar att det sjuder av liv i vår stora kår! Båtkommittén köper ny följebåt, Valborgsgruppen planerar alternativ Valborg och Lägerkommittén planerar sommarläger :-)
Mitt i allt detta måste vi berätta att en av kårens stora eldsjälar tyvärr har lämnat oss. Vi minns Torbjörn "Bamse" Schmidt som en fantastisk mångsysslare och fixare i kåren, ledare under många år, medlem i otaliga arbetsgrupper, initiativtagare till Isbanan och outtröttlig eldsjäl i "Lyan" (övernattningsstugan vi hade under ett antal år i Silverdal). Det är lite för lite plats här för att återge allt han har bidragit med - men han lämnar ett stort tomrum - i kåren - och såklart bland familj och vänner. Det värmer inombords att han hann höra att vi plogade på isen i år, och att han fick glädjas åt artikeln om Isbanan i lokaltidningen!
Vila i frid Bamse❤
Utöver det pratade Patrull Ugglan även om:
  • Valborg - vi ställer inte in vi ställer om
  • Uppdaterade övernattningsregler vid hajker
  • Sjösättning - och försäljning av fika vid Skutan
  • Sjöledardag 25 april
  • Kingdoms - Sommarläger på Vindalsö
Och nu önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) en riktigt skön helg!
Valborg - vi ställer inte in vi ställer om
Valborgsgruppen planerar för alternativ aktivitet, och kommer behöva ett par händer för att packa Valborgskassar - och leverera dem! Mer info om årets upplägg kommer - håll utkik!
Uppdaterade övernattningsregler vid hajker
Hajksäsongen närmar sig, och kårstyrelsen väljer att lätta lite på restriktionerna. Övernattning i vindskydd, få personer i varje vindskydd och med en ryggsäck mellan varje person blir okej. Och som vanligt riskbedömningar och säkerhetstänk!
Sjösättning - och försäljning av fika vid Skutan i samband med det
Kårens båtar sjösätts den 17 april, och övriga båtar i EBK även helgen efter. I samband med sjösättningsaktiviteten ska försöka sälja slut på vårt "Isbanelager" av grillkorv, kaffe med mera. Vi får hjälpas åt att bemanna försäljningspassen, bokningslistor kommer när det närmar sig!
Sjöledardag 25 april
Informationsdag för alla seglande avdelningar. Minst en ledare per avdelning vill vi se på plats, men ju fler som kommer desto bättre och säkrare kommer våra seglingsmöten bli :-)
Kingdoms - Sommarläger på Vindalsö
Vecka 30 - save the date - nu kommer snart inbjudan och möjlighet att anmäla sig!