Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Valborg närmar sig med stormsteg och Valborgsgruppen jobbar på med energi, kreativitet, nytänkande och glada skratt - och beställningarna strömmar in till vår nystartade webbshop! Men nu behöver vi även din insats för att få Valborgskassarna packade och utlämnade den 30 april. Kika in på länken nedan och boka in dig på ditt favoritpass!

Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) har haft sitt aprilmöte, och utöver Valborg har vi även pratat om sommarlägret, den stora tillströmningen av nya bäverledare inför hösten, samt en fråga vi fått från Vindalsögruppen. Och i Holkens garage jobbar Materielgruppen som bäst för att försöka bringa lite (ny) ordning bland kårens utrustning.

  • Valborg
  • Vindalsö söker Ö-värdar och båtfogde
  • Materielgruppen informerar

Ha det gott i aprilvädret önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Valborg - bemanning sökes

I år är "ingenting som vanligt" - så det finns lite nya pass att välja på - men även ett par "gamla godingar" :-) Skynda och boka ditt favoritpass! http://smedjan.sollentunasodra.se/smed/SAFF/PublicOverview.aspx?EventId=81

Valborg - dela gärna till vänner och bekanta

Sprid gärna informationen om kårens Valborgskassar till vänner och bekanta, förslagsvis genom att följa (och dela) kårens inlägg på Facebook eller Instagram. Antalet kassar är begränsat, så det är bra att vara lite snabb med sin beställning. Det går även utmärkt att stötta kåren med ett bidrag, även om man bor för långt bort för att kunna hämta upp en kasse.

Vindalsö söker Ö-värdar och båtfogde

Vindalsögruppen som tar hand om den fina lägeranläggningen på Vindalsö (där kårens sommarläger kommer vara) söker lite förstärkning. Det handlar om ideella uppdrag, dels en Båtfogde (eller två) - bra om du gillar att mecka motorer och rusta båtar. Du kommer ansvara för båtarnas skötsel och inköp av rubbing, vax och färg - men själva jobbet görs till stor del på Arbetshelger tillsammans med andra!

Man söker även Övärdar (till i sommar eller kommande somrar!) Vanligast är att man är på Vindalsö en vecka i taget, bor i en stuga på södra Vindalsö, tittar till lägerområdet och gör "småjobb" ett par timmar per dag. Kombineras förslagsvis med semester tillsammans med familjen, på en härlig ö med storslagen havsutsikt!

Intresserad?! Kontakta Mona så berättar jag mer och förmedlar kontakt till Vindalsögruppen :-)

Materielgruppen informerar

I garaget pågår just nu arbete med att montera nya hyllor. Tanken är att en del av kårens utrustning kommer flytta ut i garaget, och annat - som kanske inte används så ofta - kommer flytta in i Materielförrådet. Under arbetets gång kan det upplevas lite rörigt (rörigare än vanligt?!) - men det kommer bli bra när det är klart

Som vanligt ber vi er alla om hjälp med att lägga tillbaka saker där ni tagit dem, och räkna in knivar, yxor och annat efter mötet.

Vi har nu byggt fyra nya knivlådor med 10 sprillans knivar i varje - tar du ut en låda med 10 knivar så ska alla knivarna vara tillbaka innan du går in från mötet - så att ingen kniv tappas bort! Behöver du en enstaka kniv så ta en av "de gamla" (och lägg tillbaka i sin låda efteråt) :-)

Tält och pressar på tork ska plockas ner snarast möjligt - men senast efter en vecka, så att nästa hajkande avdelning kan hänga upp sina saker!

Passar på att påminna om att gasol, lampolja och T-röd i förråden bakom Holken är till för avdelningsmöten - ska ni på hajk ber vi er köpa in det ni behöver - och ta det på hajkavgiften!

Och är det någon utrustning som saknas eller inte räcker till - skicka ett mail till så försöker vi ordna det!

Hälsningar Materielgruppen