Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Valborgskassen blev en riktig succé, och vi vill passa på att tacka Valborgsgruppen som tänkte om och arbetade ihärdigt - 670 kassar var förbeställda, och ytterligare ett antal packades och såldes utanför Holken på Valborgsmässoafton :-) Utmanarnas livestreamade porslinskrossning blev även den succé - pengarna swishade in snabbare än utmanarna hann krossa tallrikar! Vi vill även rikta ett stort tack till Albin Haglund, utmanare i Norrsken, och även ung talesperson för Scouterna, som gjorde vår fantastiska Valborgsfilm - den finns fortfarande att se på kårens hemsida om du missat den. Albin har även fått Lokaltidningen att skriva om scouting och Valborgsfirandet fyra gånger senaste månaderna - bra jobbat!

Nu närmar vi oss terminsavslutning, och så småningom sommarläger. Om det, och en hel del annat pratade styrelsen på sitt senaste möte, mer om det nedan.

Vi har även utsett en ny Eskaderskeppare i kåren, Grattis Emil Sone!

  • Vårterminsavslutning - vi ändrar till alla veckans dagar - inte bara måndag 7/6
  • Ledarpusslet inför hösten
  • Önska dag inför hösten (för scouter som ska byta gren)
  • Belastningsregisterutdrag - nya regler - ska visas upp av alla ledare över 15 år
  • Sommarläger

Trevlig helg önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Vårterminsavslutning - kommer bli dagvis på grund av restriktionerna.
Måndag 7 juni - torsdag 10 juni - alltså inte enbart måndag som vi hade planerat tidigare. Ledsen för ändring i sista stund ... Måndagsavdelningarna planerar avslutningsprogrammet, som genomförs (av respektive ledarteam) på Valborgsängen. Måndagsgrupperna träffas på måndagen, tisdagsgrupperna på tisdagen och så vidare.

Ledarpussel inför höstterminen
Nu jobbar styrelsen som bäst med att pussla ihop höstens ledarteam. Om du inte har berättat för din KS-representant eller Mona i vilken avdelning du vill vara ledare i höst är det hög tid att göra det nu!

Önska dag inför hösten (för scouter som ska byta gren)
De scouter som ska byta gren efter sommaren kommer få ett mail med en länk till "önskelistan" inom de närmaste dagarna. Det är viktigt att scouterna fyller i sitt önskemål, även de som har föräldrar som är ledare (för den kopplingen syns inte för dem som gör "Uppflytten"). Scouter som inte önskat dag kommer att placeras i en avdelning där det finns plats (oberoende av vilken veckodag de har gått i år).

Belastningsregisterutdrag
Ska visas upp av ALLA över 15 år - från och med höstterminen. Ändrade regler hos Scouterna gör att kåren nu vill se Belastningsregisterutdrag från alla ledare och assistenter över 15 år och som är aktiva i barngrupp. (Alltså även av dig som "varit ledare i 100 år..."). Beställ under sommaren och visa upp på Planeringsdagen. Alla ledare som ska med på sommarlägret Kingdoms (och som inte har visat upp ett utdrag de senaste tre åren) behöver visa upp sitt registerutdrag innan lägret - vi återkommer med tidpunkt när det kan visas upp. Gärna under avslutningsveckan, beställ direkt så hinner du! Nytt är även att man ska förnya och visa upp sitt utdrag vart tredje år från och med i höst.
https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-14.pdf

Sommarläger på Vindalsö
Restriktionerna ser ut att lätta, och Scouternas rekommendation just nu säger att sommarläger kan arrangeras, om man planerar för att undvika smittspridning och ger förutsättningar för god handhygien. Lägerkommittén klurar på hur det ska gå till rent praktiskt, och återkommer med mer information så snart de kan.