Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Sommaren närmar sig med stormsteg, och vi har redan hunnit ha terminsavslutning i kåren. En avslutning som blev till fyra detta annorlunda år - vi skickar med ett stort tack till våra måndagsledare som höll fyra fantastiska lägerbål.

I samband med avslutningen hade vi även nöjet att få dela ut KLUR-stipendiet till Peter Schmidt! Tack för allt du gör för kåren och Grattis än en gång! Peter finns alltid där man behöver honom, och ställer alltid upp - för avdelningen, BK och kåren i stort! Nu ska han få uppleva för egen del - välkommen till "Gröna Spåret" och scouters land, Peter!

Vi vill också passa på att TACKA alla ledare och funktionärer som har ställt om men inte in - och levererat bra aktiviteter för alla våra scouter under ett utmanande år. Utan er blev det inget - så stort TACK för din insats ❤

Styrelsen har haft sitt juni-möte, och bland annat pratat om:

  • Lägerledarkurs 15 juni
  • Belastningsregisterutdrag
  • Höstens terminsprogram
  • Ledarsituationen inför hösten
  • Valberedningen
  • Inför hösten skulle framförallt Vikingarna (upptäckare) och Kängorna (Äventyrare) lite fler ledarkompisar - så om du vill vara ledare på torsdagar, hör av dig till Mona!

Nu önskar vi en riktigt skön sommar, så ses vi på sommarlägret, och sedan 21-22 augusti då det först är KLUR-dag i Skutan på lördagen, och sedan Planeringsdag för alla kårens ledare i Holken på söndagen.

Sommarsoliga hälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona

Lägerledarkurs 15 juni
Redan ikväll är det lägerkurs vid Holken kl 19 - finns plats kvar om du glömt anmäla dig. Skicka ett mail till om du vill veta mer om hur det fungerar på läger och öva på att resa tält!

Belastningsregisterutdrag
Nya direktiv från Scouterna gör att vi nu vill se Belastningsregisterutdrag från alla KLUR över 15 år som jobbar nära våra scouter. Det gäller från och med sommarens läger.
Du beställer det via länken och visar sedan upp det för Mona i Holken.
https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-14.pdf

Utdraget visas sedan upp på höstens Planeringsdag (i första hand, går inte det så kontakta Mona för att hitta en tid).
Du som ska med på sommarlägret, och inte har visat upp det tidigare kan ta med det till Vindalsö. Men glöm det inte!

Höstens terminsprogram
Höstens preliminära terminsprogram finns här för alla som vill boka viktiga datum i sin kalender redan nu!

Ledarsituationen inför hösten
Vikingarna (upptäckare på torsdagar) behöver lite förstärkning i ledarteamet. Vill du vara med, eller vet någon som skulle passa - hör av dig till - ju förr dess bättre! Även Kängorna (äventyrare på torsdagar) skulle vilja ha lite fler ledare, gärna över 25 år - samma sak här - hör av dig till om du vill vara med!

Valberedningen
Vill Du göra något skoj i kåren men inte vara ledare på avdelning? Vi har massor med arbetsgrupper som gärna vill ha fler medlemmar - kontakta och berätta vad du helst vill bidra med!

Attachments:
Download this file (Preliminärt Terminsprogram HT 2021.pdf)Preliminärt Terminsprogram HT 2021[Preliminärt Terminsprogram HT 2021]185 kB