Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Ännu en termin är till ända, och i pandemins spår märks det att vi har vant oss vid att ha verksamhet utomhus, samtidigt som det är uppskattat att ibland kunna få vara inne i Holken igen :-) Återigen har vi haft massor med spännande möten! Det blir snart jullov i Holken (och Skutan), och du som är på promenad i området får gärna gå förbi och kika så att allt ser lugnt ut!

Längre ner i mailet vill vi även berätta om

  • Kårens nya profilkläder
  • Midvinterblot
  • Kompassenvecka
  • Preliminärt terminsprogram för våren 2022
  • Om övernattning i Skutan

Och med det vill vi tacka alla ledare och funktionärer för ännu en fin hösttermin fylld med härliga upplevelser för våra scouter!

God Jul och Gott Nytt År önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona (som nu tar jullov och är tillbaka i Holken den 10 januari )

Sist men inte minst - du har väl inte missat årets julkalender?! Se den här
Hur Orkan räddade julen - En julsägen av Orkan


Kårens nya profilkläder
Profilkläder: Nu går det att beställa kårens nya profilkläder! Gå in på https://shop.sollentunasodra.se så kan du se kläderna, hitta all information och lägga in din beställning. Sista datum för beställning är 16 januari 2022. Betalning via Swish.
Kläderna kommer förhoppningsvis att kunna hämtas i Holken från mitten på februari.

Midvinterblot 14-16 januari 2022
Kårens planeringshelg för vårterminen går av stapeln hemma i Holken - se bifogad inbjudan. Anmäl dig direkt så du inte glömmer i julstöket.
Självklart är det ingen av oss som vet hur pandemiläget kommer vara efter nyår . men vi väljer att hoppas - och planerar vidare så som vi helst vill att det ska bli!
Med kort varsel kan det bli ändringar i programmet, byte från inne till ute eller andra anpassningar. Men som sagt - vi hoppas!

Kompassenvecka vecka 3 2022
Veckan efter Blotet börjar terminen för kårens ledare. Det blir "obligatoriska" träffar i respektive ledarteam på er ordinarie dag - och på plats i Holken! Start kl 18.30.
Vi i Kårstyrelsen har saker vi vill förmedla till er ledare, men det blir även tid för er att planera klart det ni kanske inte hann under Blotet...

Preliminärt terminsprogram för våren 2022
För dig som är nyfiken på hur våren i kåren ser ut så bifogar jag ett preliminärt vårterminsprogram. Vi saknar datum för ett par aktiviteter - men det är uppdaterat så långt vi vet. Har vi missat något?! Skicka ett mail till och berätta!

Om avdelningsmöten/ övernattning i Skutan
Det blir vanligare och vanligare att avdelningar vill ha avdelningsmöten och/eller övernatta i Skutan utanför seglingsperioden. Skutan är en arbetsplats för Båtkommittén (och Isbanan på vintern), och där pågår arbete med diverse verktyg och ibland lösningsmedel. Det kan tidvis vara en olämplig miljö för våra scouter :-(
OM du och din avdelning vill vara i Skutan utöver era seglingsmöten - stäm av med BK så att det är ok! Skicka ett mail till

Mona passar på och tipsar om scouternas Stugmatrikel, en lista över scoutstugor man kan hyra för övernattning: https://scoutkansliet.se/lagergardar-stugor/
(Hyran bakas in i scouternas hajkavgift)

Attachments:
Download this file (Midvinterblot inbjudan.pdf)Midvinterblot inbjudan[Midvinterblot inbjudan]254 kB
Download this file (Preliminärt Terminsprogram VT 2022.pdf)Preliminärt Terminsprogram VT 2022[Preliminärt Terminsprogram VT 2022]105 kB