Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Nu drar vi igång en ny termin, efter ännu ett digitalt Midvinterblot, och en digital "Kompass-vecka" för våra ledare. Då pandemin tagit ny fart håller vi våra möten utomhus, så länge det behövs, med tanke på smittspridningen.

På patrull Ugglans (Kårstyrelsens) senaste - digitala - möte pratade vi bland annat om det här:

  • Kompassrosstipendiet
  • Vikingarna
  • Anmälan till Jamboree22
  • Profilkläder
  • Isbanan
  • Trygga Möten Workshop
  • Leda Scouting i Kupan (Norrviken) 2 april

Ha en fin helg önskar Patrull Ugglan genom Mona


Nominera till Kompassrosstipendiet
Varje år delar Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap ut stipendiet Kompassrosen till en ung ledare (mellan 20-25 år) som i sitt ledarskap varit modig, omtänksam och handlingskraftig. Vem som helst kan nominera, och nomineringen är öppen till 31 januari. https://www.ungtledarskap.se/

Vikingarna
Apropå ledare så behöver Vikingarna (upptäckare på torsdagar) förstärka sitt ledarteam med flera ledare, eller assistenter - gärna seglingskunniga. Vill du vara med så hör av dig till .

Anmälan till Jamboree22
Årets läger för äventyrare och utmanare. Vill du vara med så är det dags att anmäla sig (genom Scoutnet). Efter den 31/1 går det fortfarande att anmäla sig, men avgiften höjs med 250 kr.

Kårens nya Profilkläder
Webbshopen har förlängt öppet till lördag 30/1 https://shop.sollentunasodra.se.

Isbanan
Isbanan har varit öppen två helger, och med lite tur blir det flera kalla och isiga helger nu i vinter. Ta gärna en sväng förbi och köp en korv eller lite blåbärssoppa.

Trygga Möten Workshop
Vill du och ditt ledarteam dyka lite djupare i Trygga Möten så kan ni göra det i form av en workshop med en utbildad samtalsledare. Kontakta om ni är intresserade.

Leda Scouting i Kupan 2 april
Sugen på lite mer ledarutbildning efter Blåbärs- och eventuellt Lingonkursen?
Scouternas Folkhögskolas kurs Leda Scouting går i Sollentuna Norras scoutstuga "Kupan" i Norrviken den 2 april. Läs mer här https://www.scouternasfolkhogskola.se/kurser-utbildningar/132/leda-scouting-i-korthet-sollentuna