Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Den 24e mars hade Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) möte, och nu vill vi bland annat berätta om det här:

  • Ny följebåt
  • Sjöledardag i Skutan 24 april
  • Valborg
  • Ordinarie Skeppslagsmöte den 2 april på Skeppsholmen
  • Kårens Valberedning
  • Reflexspår

Soliga hälsningar från Holken - Patrull Ugglan (Kårstyrelsen) genom Mona


Ny följebåt
Kåren har äntligen fått vår nya följebåt, den som beställdes för "evigheter sedan" men fastnade i pandemin. Nu är den här - lagom till seglingssäsongen :-)

Sjöledardag i Skutan söndag 24 april - vi återkommer med tid
Tillfälle att träffa vår nya följebåt! Och tillsammans med övriga seglande ledare gå igenom regler och rutiner i Skutan, samt övningsköra följebåtar. Vi vill helst träffa alla seglande ledare, men absolut minst en per avdelning. Du som är spårarledare och planerar att bli upptäckarledare till hösten - kom och lyssna och prova på, så har du lite bättre koll inför hösten!

Valborg
I år får vi äntligen fira Valborg "som vanligt" - och precis som innan pandemin kommer vi behöva alla ledare, funktionärer och föräldrar vi kan få tag på. Bemanningslistorna är på väg, men räkna med att din insats behövs - framförallt på själva Valborgsmässoafton, genom att bemanna ett stånd på fältet på kvällen, men även för att bygga stånd den 29 april, samt städa efter kalaset och riva stånd den 1 maj. Alla kan såklart inte vara med hela tiden, men ju fler vi är desto snabbare och roligare blir det ?
Vi i kåren har en god rutin på det här arrangemanget, och det finns tydliga uppgifter och bra instruktioner - men det behövs många händer för att få allt på plats!
Så boka redan nu in 29 och 30 april och/eller 1 maj i din kalender ?

Ordinarie Skeppslagsmöte den 2 april på Skeppsholmen
Stockholms Scoutskeppslag har en verksamhet som riktar sig till hela landet genom lägeranläggningen på Vindalsö och skeppet Biscaya. Lokalt ordnar vi också Sjöscoutdagen och Sjöscoutseglingarna för kårer i Stockholmsregionen. Vill du ha handlingarna inför årsmötet, eller engagera dig i Vindalsögruppen eller Biscaya så hör av dig till Mona, så skickar jag hela inbjudan vidare!

Kårens Valberedning
Valberedningen vill gärna ha kontakt med personer som vill vara med i kårens olika arbetsgrupper inför höstens Kårstämma. Eller du kanske har tips på någon de borde prata med. Du når dem via

Reflexspår
Många avdelningar har frågat efter ett reflex-spår, och det som vi tidigare haft verkar ha försvunnit. Genom min PRAO-elevs försorg finns nu ett rykande färskt reflexspår med 40 reflexer i Materielförrådet i källaren, Samma hylla som "Orientering och kompasser". Tack Judith för vårt nya fina reflexspår ❤