Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga!

Nu är alla avdelningar igång, och Holken sjuder av liv! Styrelsen har hunnit ha möte igen, och bland mycket annat pratat om det här:

* Silverboken
* Kårstämman och motioner
* Trygga Möten
* Blåbärskurs
* Distriktsstämman
* Delegater till Demokratijamboree
* Midvinterblot

Scouthälsningar till er alla, från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Silverboken och Mickeljakten 27-28 september
Sollentunascouternas hösttävling går av stapeln vid Bögs Gård på Järvafältet.
På lördagen tävlar Äventyrarna om Silverboken, och på söndagen tävlar alla övriga grenar om sina vandringspriser.Information har skickats ut till avdelningsledarna i ett separat mail.
Varje avdelning bjuder in sina scouter, och anmälan av avdelningen sker till info(at)sollentunasodra.se

Vi söker fler funktionärer – vill du vara kontrollant så hör av dig till Mona på info-adressen!

Kårstämma söndagen den 28 september kl 14.00
Årsmöte i kåren, alla medlemmar är välkomna. Vi fattar bland annat beslut om kårens ledning, ekonomi och framtida läger.
Kom med och påverka!
Inbjudan i sin helhet har mailats ut, finns på hemsidan och anslagstavlan i Holken.

Motioner
Sitter du med en smart lösning på något av kårens alla problem? Eller har du ett nytt revolutionerande förslag?
Skriv en motion till kårstämman!
Motioner till KST skickas till ks(at)sollentunasodra.se senast 21 september

Trygga möten
Webbkursen Trygga Möten är obligatorisk för ALLA scoutledare i Sverige. Du gör den enkelt hemma vid din dator, och det tar ca 30 minuter.I webbkursen Trygga Möten får du bland annat lära dig hur man skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur man förebygger övergrepp och hur man beter sig om man tror att någon far illa.

Du hittar kursen på http://tm.ledarskapsakademi.scout.se, där du kan registrera ett konto genom att klicka på Logga in uppe i högra hörnet och sedan Registrera dig i fönstret som öppnar sig. Du kommer att få en bekräftelselänk till din e-postadress. När du är klar med kursen kan du själv skriva ut kursintyget.

Efter avslutad kurs vill vi att du skickar en kopia på ditt kursintyg till info(at)sollentunasodra.se

Blåbärskurs

Höstens kurstillfällen för dig som är relativt ny ledare och inte hunnit gå den är söndag 21 september eller söndag 19 oktober
kl 14.00 – 17.00 i Holken. Anmälan till kul(at)sollentunasodra.se

Distriktsstämma
Birkas Distriktsstämma hålls i Viksjö den 9 november. Vi utser delegater på Kårstämman, men vik dagen redan nu om du vill representera oss!

Demokratijamboree
Scouternas stämma hålls vartannat år, och i år är det dags. Den 21-23 november i Kristianstad. Mer information finns här.
Sollentuna Södra har rätt att skicka 6 ombud till Kristianstad och alla som är intresserade kan åka som deltagare. Våra ombud väljer vi på Kårstämman, så se till att vara där! Birka kommer eventuellt att kunna erbjuda en gemensam resa till Kristianstad, Läs mer och anmäl ditt intresse för att följa med på >>.

Midvinterblot
Inte alls så blodigt som det låter… Utan helt enkelt en fantastiskt trevlig scouthelg den 9-11 januari 2015. Boka redan nu helgen för att kicka igång vårterminen tillsammans med andra KLURiga! Planering, utbildning, ceremonier och mys – en massa scouting helt enkelt!