Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Thu 18:30 - 22:00

Hej alla KLURiga i Sollentuna Södra!

Febril aktivitet råder i kåren – nya kårstyrelsen har varit på Kickoff och planerat för ett händelserikt scoutår,
Scouterna i Sverige har träffats på Demokratijamboree (årsstämma) i Kristianstad, och bland de 1000 deltagarna var SSS representerade av alla de 6 ombud vi har rätt till, samt av två intresserade observatörer.
Spårarledarna lägger sista handen vi julavslutningen nästa vecka, och välkomnar alla till Silverdal.
Granarna har just levererats utanför Holken – glöm inte att boka ett litet tvåtimmarpass!
Och strax innan den hunnit offentliggöras rivstartade kårens nya maillista… Mer om det, och lite annat kan ni läsa nedan!

  • KLUR-avslutning och Sensus-stuga
  • Förtjänstmärken
  • Julgransförsäljning
  • Midvinterblot 9-11 januari 2015
  • Sommarläger på Vässarö 2-9 augusti 2015
  • Nytt Utbildningssystem
  • Nytt namn på ”Alla-listan”
  • Holken på helgerna

Varma scouthälsningar från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

KLUR-avslutning och Sensus-stuga
I samband med terminsavslutningen den 3 december är alla KLUR välkomna att fika i brasans sken, och prata scouting med andra KLURiga. När scouterna gått hem pustar vi ut framför brasan!
Det är även ett bra tillfälle för dig som är studiecirkelledare och vill ha lite support med närvaroredovisningen, Mona har förhoppningsvis svar på dina frågor!

Förtjänstmärken
I samband med julavslutningen brukar kåren dela ut förtjänstmärken till ledare som varit aktiva i 5, 10, 15 eller 25 år. Vi försöker hålla koll på vilka som är aktuella, men det är inte alltid lätt att veta, några har varit aktiva i andra kårer, eller gjort uppehåll från kåren ett par år. Vet du att det är DIN tur i år – skicka ett mail till bums, så att vi inte missar dig!

Julgransförsäljning
För att säkra bemanningen behöver vi hjälpas åt allihop! Två timmar går fort om man bjudit in alla sina vänner för att köpa en gran! Här väljer du ditt granpass Scoutgranar 2015. Lösenord: popcorn

Midvinterblot 9-11 januari 2015
Kårens Upplevelse-, Utbildnings- och Planeringshelg för alla KLUR!
Gemensam bussresa från Holken fredag kväll kl 19, en härlig scouthelg på Gilwell vid Båvens strand och buss hem igen söndag eftermiddag, åter vid Holken ca 16. Reservera helgen om du är Ledare, Utmanare eller Funktionär – Inbjudan kommer!

Sommarläger på Vässarö 2-9 augusti 2015 (Spårare 2-5 augusti)
Sommarens läger blir på Vässarö, då vi åker med på Stockholms Distriktsläger ”Arcanum – läge(r) för upptäckter”.
Det kommer att vara tema 1800-tal med geografiska sällskap, steampunkinspiration, med mera… Se blänkaren om lägret och inspireras!
Till och från Vässarö blir det även eskadersegling i kölbåtar (gäller äventyrare och äldre).
På Kårstämman valde vi grunden till en Lägerkommitté, men den behöver förstärkas – kanske med dig?!
Vi kommer att prata mer läger på Blotet – men kontakta gärna KS redan nu om du vill vara med i LÄKO 2015!

Nytt Utbildningssystem
På Demokratijamboreen presenterade Scouternas Folkhögskola ett nytt utbildningssystem, läs mer här om Scouternas nya utbildningssystem – eller komma på Blotet och höra mer!
Förhoppningsvis kommer de nya kortare ledarutbildningarna locka många nya och ”halvgamla” ledare!
Till hjälp för alla ledare finns även ”Leda Scouting-sidorna” på Scouterna.se
Ledarstöd anpassat till respektive åldersgrupp, läs mer här Leda Scouting

Nytt namn på ”Alla-listan” – byter namn till
Kårens maillista kommer att byta namn – till som bättre beskriver målgruppen. Den går till alla ledare, funktionärer, utmanare (och deras föräldrar om de är under 18 år. Äldre utmanare måste själva gå in i SMED och ta bort föräldrarnas adresser) samt kårens passiva medlemmar. Listan går inte till alla kårens föräldrar, vilket många tidigare har trott.
Som ni alla har märkt ledde en liten felstavning till febril aktivitet på den nya listan igår – redan innan vi presenterat den…
Liksom på alla kårens maillistor bör man vara sparsam med att ”svara alla” - tänk gärna igenom om svaret verkligen behöver nå alla listans mottagare – i de fallen ska man naturligtvis välja ”svara alla”!

Holken på helgerna
Holken är uthyrd till externa hyresgäster i princip varje helg. Det innebär att från fredag kl 17 – söndag kl 16 kan vi inte disponera våra lokaler riktigt hur vi vill. Ledarrummet och Utmanarrummet är alltid öppet för oss, men vi får smyga oss dit så att vi inte stör.
I vissa fall disponerar hyresgästerna även bastun och garaget, bra att tänka på om ni behöver komma förbi Holken på helgerna.