Print

När inget är som vanligt kommer här lite förslag skojiga aktiviteter att sätta samman till en valborgs-5-kamp på hemmaplan. Ställ upp och kämpa mot varandra i så många grenar ni vill (det kan ju bli 5-kamp men varför inte 6-kamp eller 11-kamp?). Tävlingsprotokoll för poängräkning finns i kassen. Ni bestämmer själva hur ni sätter poäng men ett sätt kan vara att den som kommer sist får 1 poäng, näst sist 2 poäng osv. Flest poäng när ni är klara vinner. Eller så testar ni bara grenarna och har kul tillsammans, utan poängräkning. Lycka till och ha så skoj!

Potatis på sked

Bestäm en sträcka att springa. Placera en potatis på en matsked som endast får bäras i en hand, eller i munnen. Starta alla samtidigt och spring ikapp eller ordna med tidtagning. Snabbast runt vinner.

Äggkastning

Ställ er mitt emot varandra eller i ring. Kasta ett rått ägg mellan varandra. Backa ett steg och kasta igen. Fångar du ägget så det krossas, eller om du missar så det krossas mot marken förlorar du.

Strumpa i hink

Kasta strumpor i en hink. Flest strumpor i hinken efter 1 minut vinner.

Stå på ett ben

Längst tid utan att sätta ner andra benet vinner.

Kasta en keps och träffa egna huvudet

Försök kasta en keps så den landar på det egna huvudet. Flest träffar på en minut vinner.

Papper-och-tejp-torn

Plocka fram tidningspapper eller vanligt vita A4-papper. Bygg ett torn av endast papper och tejp. Högst torn efter en minut vinner.

Plocka ärtor med klädnypa

Använd en klädnypa och flytta torkade eller frysta ärtor/majs från bordet till en skål. Flest i skålen efter 1 minut vinner.

Kolasnöre

Håll ena änden av ett godissnöre mellan läpparna och resten av snöret hängandes mot golvet. “Sörpla upp” snöret med endast munnen till hjälp. Snabbast vinner.

Spotta grodor

Håll en gélégroda (eller popcorn eller liknande) mellan läpparna. Spotta så långt ni kan. Längst avstånd vinner.

Popcorn-katapult

Bygg en katapult av grillpinnar och gummisnoddar. Skjut popcorn så långt som möjligt. Längst skott vinner. Tips hittar du här: https://bit.ly/2QVrUkU

Spikislagning

Slå fast en spik lite grann i en bräda. Använd så få slag som möjligt till att slå ner spiken ända ner i trät. Flest slag förlorar.

Ät ett kex och vissla

Starta samtidigt och stoppa in ett helt Mariekex i munnen. Försök så fort det går att få till en vissling med ljud. Snabbast godkänd visselsignal vinner.