Kommande i kårkalendern

28 Sep
Kårstämma
Date Wed 18:30 - 21:30
19 Nov
Lavinfara hajk
Sat 17:00 - Sun 13:00

Ugglan Hoar

Ugglan Hoar är kårstyrelsens löpande information till kåren.

Hej alla KLURiga!

Höstterminen är i full gång, och Holken och Skutan sjuder av liv på kvällarna, precis som det ska vara!
Vår kårstämma närmar sig, och Valberedningen vill gärna ha tips på folk som vill jobba i våra arbetsgrupper! Du kanske har slutat som ledare men vill göra en annan sorts insats, eller så kanske du vet någon superbra scoutförälder, mor -far-förälder eller granne som vill vara med och göra skillnad för våra scouter, kåren och Holken?!

 • Valberedningen vill ha tips
 • Kårstämma 28 september
 • Motioner till Kårstämman
 • Silverboken / Mickeljakten
 • 100 % Scout
 • Ansvariga för Seglarskolan 2023 sökes
 • Bidrag från Birka Scoutdistrikt till deltagare på World Scout Jamboree 2023

Höstsoliga hälsningar till er alla från Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)

Valberedningen vill ha tips
Skicka dina bästa tips till eller kontakta valberedningen och berätta vad just DU vill göra för kåren under nästa år.

Kårstämma 28 september
Alla medlemmar är välkomna till Kårstämman - inbjudan skickades ut via mail tisdagen den 6/9 och finns även på kårens hemsida.

Motioner till Kårstämman
Har du ett förslag till förbättring eller annat vi ska besluta om på stämman så skriv en motion. Mer information hittar du i inbjudan och kom ihåg att skicka in din motion senast söndagen den 18/9.

Silverboken / Mickeljakten
Sollentunascouternas hösttävling söndagen den 25 september kommer i år innehålla lite extra festligheter med anledning av vårt hundraårsjubileum. Vi kommer behöva fler funktionärer än vanligt, så berätta för att du vill vara med och göra den här dagen till någonting alldeles extra för våra scouter!

100 % SCOUT - Scouternas Fredsdag
Den 21 september är en dag då vi gärna visar upp att vi är scouter, till exempel genom att ha scoutskjorta på oss i skolan eller på jobbet. Tipsa gärna scouterna i er avdelning, så kommer det vimla av scouter överallt den dagen!

Ansvariga för Seglarskolan 2023 sökes
Vill du ansvara för kårens Seglarskola 2023 - dags att ansöka nu!

Kårens populära seglarskola söker 2-3 ansvariga ledare för sommaren 2023. (Övriga instruktörer kommer vi att söka senare i höst). Vi söker nu dig som har varit ledare för seglarskolan tidigare, gärna är över 18 år och gärna har körkort. (En person av våra SeglarskoleAdmin behöver vara över 18 år) I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv, din tidigare erfarenhet av kårens seglarskola samt varför just Du ska få ansvara för nästa sommars seglarskola. Ansökan ska mejlas till senast 18 september 2022.

För att kunna anställas som seglaskoleadmin för kommande sommars seglarskola ska man ha varit ledare för seglarskolan tidigare. Minst en av de som anställs som admin ska vara över 18 år och gärna ha körkort. Ansökan ska mejlas till och sista ansökningsdag ska vara minst två veckor efter annonserna skickas/läggs ut.

Kårstyrelsen anställer seglarskoleadmin baserat på deras meriter och lämplighet. Det är meriterande att ha erfarenhet av seglarskolan, att ha varit ledare i kåren och att ha seglingsvana. Lämpligheten bedöms baserat på personens mognad, förmåga att organisera seglarskoleverksamheten och att leda övriga seglarskoleledare. Kårstyrelsen ska beakta att erfarenheter och kunskaper ska kunna föras vidare på ett effektivt sätt mellan åren. Därför är det bra om åtminstone en av de ansvariga har varit seglarskoleadmin tidigare och att åtminstone någon av de nya admin sannolikt vill fortsätta i samma roll nästa år. Kårstyrelsen får vid behov inhämta synpunkter från senaste sommarens admin vad gäller lämplig sammansättning av kommande sommars seglarskoleadmin.

Bidrag från Birka Scoutdistrikt till deltagare på WSJ 2023
Du som ska åka på Jamboree i Sydkorea sommaren 2023 har möjlighet att ansöka om bidrag från Birka Scoutdistrikt. Här kan du ansöka om bidrag till World Scout Jamboree 2023 från Birkas Scoutdistrikt. Sista ansökningsdag för att söka bidraget är den 24 oktober 2022. Ansökan sker via formuläret på hemsidan, eller genom postalt brev (ska vara framme den 24 oktober, poststämpel gäller inte) innehållandes samma uppgifter som efterfrågas på hemsidan.

Posta ansökan till:
Scoutkansliet/Birka
Fridhemsgatan 8
112 40 Stockholm


Hej alla KLURiga!
(Kårfunktionärer, Ledare, Utmanar- och Roverscouter)

Lite extra välkomna till "Ugglan Hoar" - som är kårens info-mejl varje månad - säger vi till alla våra nya ledare för Bävrar, Spårare och Upptäckare. Välkomna i ledargänget!

Nu är sommarlovet i Holken nära, seglarskolans andra vecka är i full gång! Snart drar Spårare och Upptäckare iväg till Kopparbo på sin "Hundraårs-resa" och i slutet av sommaren blir det Nationell Jamboree i Skåne för Äventyrare och Utmanare.

Vi passar på och säger ett stort TACK ❤ till alla kårens ledare och funktionärer! Ni är fantastiska som ställer upp i vått och torrt, och gör så himla bra aktiviteter för våra scouter! Utan er blev det inget...

Nu hoppas vi på en sommar med mycket sol och bad och spännande upplevelser - och inte så väldigt många myggor! Innan man vet ordet av är det sedan dags för en ny härlig scouttermin, och här nedan hittar ni ett par datum att lägga in i kalendern redan nu! (Och en liten beskrivning av vad de innebär...)

 • Sommaruppehåll i Holken
 • Uppdatering av våra avdelningar i medlemsregistret SMED
 • Sjöledardag lö 20 augusti
 • 100-årsmiddag lö 20 augusti
 • Planeringsdag sö 21 augusti
 • Preliminärt Terminsprogram för hösten
 • Inbjudan till Eurosea 15, ett möte för alla sjöscouter i Europa.

TACK för i år, och en riktigt skön sommar ? önskar vi er alla, från "Patrull Ugglan" (Kårstyrelsen) genom Mona

Sommaruppehåll i Holken
Nu tar vi snart sommarlov i Holken, kårstyrelsen kommer titta till vår Holken då och då, men du som passerar på promenad får jättegärna ta ett varv runt huset och se att allt är lugnt! På dörren finns kontaktuppgifter till jourhavande KS-representant om du skulle behöva! Vissa veckor i sommar sker storstädning och golvvård - och då får vi inte gå på golven! Mona är tillbaka i mitten av augusti.

Uppdatering av våra avdelningar i SMED
Vi kommer uppdatera SMED (kårens medlemsregister) med höstens avdelningar när "Hundraårslägret" är avslutat. Vill du som ledare ta ut en lista över din nuvarande avdelning rekommenderar vi att du gör det nu direkt. Efter uppdateringen kommer även maillistorna gå till höstens avdelningar.

Sjöledardag lördag 20 augusti
Samling i Skutan för alla ledare i seglande avdelningar, och för dig som vill bli sjöscoutledare! Vi går igenom hur allt fungerar i Skutan, och det blir tillfälle att övningsköra följebåt och provsegla våra jollar. Vem vet - det kanske till och med blir lite kappsegling på eftermiddagen om intresse finns! Inbjudan kommer i augusti.

100-årsmiddag lördag 20 augusti
Scouterna kom till Sollentuna för 100 år sedan! Det vill vi fira med en hejdundrande jubileumsmiddag i Holken för alla KLUR. Inbjudan kommer, men boka redan nu in kvällen för en flådig middag - gärna med tidstypisk 20-talsinspirerad klädsel! Inbjudan kommer i augusti.

Planeringsdag sö 21 augusti
Gemensam planeringsdag för alla kårens ledare, där vi blandar lite utbildning, information, grenplanering (varje åldersgrupp planerar tillsammans) samt tid för ledarteamen att lära känna varandra lite. Vi börjar ca 9.30 och avslutar runt 15-16. Kåren bjuder på enklare lunch och fika. Inbjudan kommer i augusti.

Preliminärt Terminsprogram för hösten
Bifogat finns ett preliminärt terminsprogram för höstterminen, vissa datum är inte klara än, dem får ni på Planeringsdagen!

Inbjudan till Eurosea 15
Ett möte för alla sjöscouter i Europa 9-12 september, i år hålls det i Grekland. Är du (och någon kompis) intresserad av att representera Sveriges sjöscouter så hör av dig till Mona så skickar jag hela inbjudan!

Attachments:
Download this file (Preliminärt Terminsprogram HT 2022.pdf)Preliminärt Terminsprogram HT 2022[Preliminärt Terminsprogram HT 2022]180 kB

Hej alla KLURiga!

Just nu råder högsäsong för hajker och seglingar, och det är roligt att följa scouternas öden och äventyr via avdelningarnas och patrullernas konton på Instagram :-)

Snart dags för kårens gemensamma Terminsavslutning torsdagen den 2 juni kl 18.30-20.00 - inbjudan kommer från torsdagsavdelningarna inom kort!

Vi i Patrull Ugglan jobbar vidare med att försöka lägga Ledarpusslet inför hösten, och vår ambition är såklart att alla avdelningar ska ha stabila ledarteam.
Har du inte redan berättat för din kårstyrelserepresentant var du vill vara ledare efter sommaren så skicka ett mail till

Vi fortsätter efterlysa "oanvända nycklar" till Holken och Skutan, och ber dig som har en nyckel du inte behöver att
- lämna den till Mona
- lägga den i Holkens brevlåda eller
- posta den till Sollentuna Södra Scoutkår, Skogstorpsvägen 372, 191 39 Sollentuna

Har din nyckel råkat försvinna så sätt in 200 kr till PG 8 90 53-3 eller Swisha till 123 494 17 53 och märk betalningen med "Nyckel, och ditt namn".
Om du som känner dig träffad fixar det här nu direkt, så kan Mona lägga tid på annat än att tjata winkinnocent

Passar på och flaggar för Sjöledardag i Skutan lördagen den 20/8, Jubileumsmiddag på kvällen och Planeringsdag i Holken söndagen den 21/8 - men först ska vi ha sommarlov, seglarskola och sommarläger!

Ha en skön helg önskar Patrull Ugglan (Kårstyrelsen)